Gazi Üniversitesi'nin 95.yılında 95 etkinlik kapsamında Bölümümüz tarafından düzenlenen “Girişimcilik Ekosisteminde Dönüşüm Dijital Girişimcilik ve E-Ticaret” konulu konferans çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.
Fakültemiz Dekan Yardımcısı ve Bölüm Başkan Yardımcımız Dr.Öğr.Üyesi Sami Acar’ın moderatörlüğünü yaptığı konferansa, konuşmacı olarak TUSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve TUSİAD Dijital Dönüşüm Yuvarlak Masa Başkanı Serkan Sevim, Bakiyem ve Shopalm Kurucu Ortağı Selin Nizam, Marketyo Kurucu Ortağı ve Ceo Özer Fırat, Ticaret Bakanlığı E- Ticaret Dairesi- Ticaret Uzmanı Ömer Faruk Ergün, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Dr.Öğr.Üyesi Sami Acar, “Gazi Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü olarak düzenlediğimiz ‘Girişimcilik Ekosisteminde Dönüşüm Dijital Girişimcilik ve E-Ticaret’ konferansımıza katılan siz değerli konuşmacılarımıza ve katılımcılara hoş geldiniz diyerek çevrim içi konferansımızı başlatmak istiyorum” sözleriyle konuşmasına başladı. Konuşmacıları takdim ettikten sonra sözü davetli konuşmacılara bıraktı.
TUSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve TUSİAD Dijital Dönüşüm Yuvarlak Masa Başkanı Serkan Sevim, gençlere tecrübelerini aktarmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek konuşmasına başladı. “Girişimcilik Ekosisteminde Dönüşüm” konusuna değinen Serkan Sevim, geçmiş dönemlere nazaran çok önemli bir dönemde yaşadığımızı işaret ederek iletişimin bambaşka bir boyut kazandığına değindi. Serkan Sevim, girişimcilikte en önemli sermayenin bilgi olduğunu söyledi. Serkan Sevim, “Üniversiteye gelmeden şu olmaz” gibi belirli kalıp yargılara işaret ederek bu algıların değişmesi ve öğrenmenin yaşının olmadığına dair farkındalığın kazanılması gerektiğini söyledi. Serkan Sevim, girişimcilikte bir hayalin, bir isteğin olmasının gerekliliğini vurguladı. Girişimcilikte büyük düşünmek gerektiğini söyleyen Serkan Sevim, bu süreçte güven ve çalışmanın çok önemli payı olduğunu söyledi.
Bakiyem ve Shopalm Kurucu Ortağı Selin Nizam, “Dijital Girişimcilik” konusu kapsamında Bakiyem’in bugünlere geliş süreci anlattı. Girişimciliğin sabır ve özveri gerektirdiğini söyleyen Selin Nizam, her girişimcinin bu özelliklere sahip olması gerektiğini ifade etti. Selin Nizam, pandemi süreci boyunca e- ticarete yönelimin arttığını ve kendilerinin bunu dikkate alarak bireysel satışçıları hedefleyen yeni bir şirket kurduklarını söyledi.
Marketyo Kurucu Ortağı ve Ceo Özer Fırat, başarı hikayelerinin ardında başarısızlıktan öğrendikleri bir yaşanmışlık olduğunu söyleyerek konuşmasına başladı. Özer Fırat, “Dijital Girişimcilik” söz konusu olduğunda motivasyonun önemli bir etken olduğuna işaret ettikten sonra akademik bilgi ve pratik bilginin eş değer bir ilerlemeye sahip olmasının öneminden bahsetti. Fırat, bu noktada saha bilgisini geliştirmek gerektiğine değinerek girişimcilikte fikirden çok ölçeklenmenin etkili olduğunu söyledi.
Ticaret Bakanlığı E- Ticaret Dairesi- Ticaret Uzmanı Ömer Faruk Ergün, “E-Ticaret” kapsamında 6563 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun’un 2015 yılından beri yürürlükte olduğun belirterek bu kanunla ilgili çalışmalar yapmaya devam ettiklerini söyledi. Ömer Faruk Ergün, “E- Ticaret” kapsamında yaptıkları uyum çalışmalarından bahsetti. Ömer Faruk Ergün, pandemi süreciyle birlikte “E-Ticaret” kullanımının artış gösterdiğini ve bu artışların hangi sektörlerde daha fazla meydana geldiğini söyledi.
Çevrimiçi konferans, soru-cevap kısmının ardından Dr.Öğr.Üyesi Sami Acar'ın kapanış konuşması ile sona erdi.
Görüş, istek ve değerlendirmelerinizi bize iletin.