Bilgi Çağında Müzeler
19 Nisan 2024 | 13:21

foto3-1

Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü Öğrenci Topluluğu Gazi YBS tarafından düzenlenen “Bilgi Çağında Müzeler” adlı konferansa Arkeolog ve Müze Eğitimcisi Sayın Tolga Çelik davetli konuşmacı olarak katıldı. Etkinlik, 17 Nisan 2024 tarihinde Anadolu Medeniyetler Müzesi'nde gerçekleştirildi. Uygulamalı Bilimler Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri öğretim üyesi ve Gazi YBS Öğrenci Topluluğu Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Başak GÖK, bölümümüz Arş. Gör. Arda ŞAP, Arş. Gör. Rüveyda Nur ÜNAL, Arş. Gör. Ali YAVUZ  ve YBS bölümü öğrencileri etkinliğe katıldılar.

foto1-1 foto2-1

Konuşmacı Sayın Tolga Çelik, sanal müzelerin, sanat ve kültür mirasının modern teknolojiyle birleştirilmesi konusunda katılımcılara bilgi verdi. Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş yıllarında ve savaş dönemlerinde Atatürk'ün sanatı koruma ve geliştirme konusundaki öncülüğünden bahsetti. Sanal müzelerin oluşturulmasında kullanılan bilişim sistemlerinin, sanat eserlerini dijital platformlarda yüksek çözünürlükte sunma imkânı sağladığını ve ziyaretçilere etkileyici bir deneyim sunduğunu vurguladı. Artırılmış gerçeklik teknolojisinin ziyaretçilere sanal bir müze deneyimi yaşatırken, sanat eserlerini gerçek dünya ortamında keşfetme imkânı sağladığını da belirtti. Son olarak, sanat atölyelerinin yaratıcı süreçlere katılma ve sanatı deneyimleme fırsatı sunduğunu, bu durumun sanatseverlere ilham verdiğini ve yaratıcılıklarını geliştirdiğini paylaştı.

foto7-1 foto8-1

foto6-1